|
|
Lån  


 
Rengøring af glas
Billig rengøring af glas:

Man kan spare rigtig mange penge på rengøringen, hvis man bare bruger de rigtige midler.

Til pudsning af spejle, tv-skærme, glasborde o.l. kan man med fordel anvende sprinklervæske! Du kan både bruge det "rent", men også spare endnu mere ved at blande det med vand.

5 l. sprinklervæske fåes for ca. 30 kr de fleste steder med autotilbehør.

Rengøring af vinglas:

Skjolder, misfarvninger og knaldede vinglas kan undgås. Normalt er de mundblæste glas en anelse lettere, tyndere og mindre hårdføre end de maskinfremstillede og kræver derfor speciel forsigtighed ved rengøring. Det anbefales at vaske mundblæste glas i varmt vand med lidt sulfo, i en rummelig opvaskebalje af plast med en opvaskebørste, som ikke er for stor.
Inden tørring skylles glasset med rent vand.

Maskinopvask:

Ved maskinvask er der nogle ting man skal undgå. For høje temperaturer over lange tidsforløb, overdosering af opvaskemiddel, overdosering af afspændingsmiddel og kalk.

Høje temperaturer i lange vaskeprogrammer fremmer opvaskemidlernes skadelige påvirkning af glasset, idet opvaskemidlernes kemikalier herved går i forbindelse med glassets egne Silicium forbindelser. Derved bliver glasset uklart. Høje temperaturer i kort tid skader derimod ikke glasset. Eksempelvis vaskes de fleste glas på restauranter ved omkring 60 år ud og år ind uden skader på glasset, da vasketiden kun er på få minutter. I en opvaskemaskine i hjemmet er programmerne betydeligt længere, og her skal man altid vaske ved den laveste temperatur.

Overdosering af opvaskemiddel giver samme hvide effekt.

Overdosering af afspændingsmiddel giver ikke ekstra skinnende glas, men derimod glas med et blåligt skær. Derfor følg også her forskrifterne i opvaskemaskinens instruktionsbog.

Filtersalt er maskinens beskytter mod kalk, og manglende filtersalt giver kalkskjolder.

Et godt tip ved maskinopvask er at tage glassene ud, straks når maskinens tørreprogram er færdigt og tørre den rand af vand, som sidder på kanten. Dette modvirker skjolder.

Eddike:

Hvis man vil have ekstra strålende glas på festbordet, kan man vaske glassene i varmet vand tilsat eddike og så lade glassene lufttørre. Især brugbart til krystal og håndlavede glas mm., der ikke tåler opvaskemaskinen.

Kategorier på sider:

Kampagnetilbud Drivhus Skabe Vinglas Rengring af glas Glarmester Energiglas Glaskunst Plexiglas Termorude Lamper Haveartikler Glasfiber Reagensglas Bolig ting Design Glaspest Glas Genbrug glas Oelglas Energirude


 Du er her: Glas - Netannoncer Glas -